Dječje igračke

tidlo-starakmetijaDječjim igračkama smatraju se svi proizvodi koji su namijenjeni za djecu od rođenja do dobi od četrnaest godina. Dizajnirane su tako da predstavljaju jedan od ključnih čimbenika za razvoj djece. Djetinjstvo bez igre je nezamislivo, a igračke su sastavni dio igre. Igrajući se dijete se zabavlja, istražuje, oponaša svijet odraslih i uči. Djecu uče odrastati i to je način njihova vježbanja i stjecanja važnih životnih vještina. Često imaju veću moć i utjecaj nego što mislimo. One definiraju okružje u kojemu dijete odrasta i okupiraju njegovo razmišljanje. Stoga, dječje igračke bi trebale razvijati pozornost i koncentraciju djeteta, a ne suprotno.

Kakve bi dječje igračke trebale biti?

U današnje potrošačko vrijeme dječje su sobe postale skladišta nepotrebnih igračaka koje su odložene u kutiju gotovo isti dan kada ih dijete dobije. Takvo pretrpavanje dječjih soba zapravo onemogućava razvoj pozornosti djeteta jer mu već sama količina različitih stvari spriječava razvoj koncentracije. Zato je bolje uložiti više novca u manju količinu igračaka, koje će svojom kvalitetom dati priliku djetetu da istraži sve mogućnosti koje mu one pružaju.

darilo-igre-za-otroke

Nije nužno da igračka bude skupa već da što češće mi budemo oni koji će inicirati započinjanje zajedničke igre s djetetom kod kuće, kako bi se dijete vezalo i zainteresiralo za nju. Na taj način djeca razvijaju svoju maštu i sposobnost razmišljanja te istražuju različite mogućnosti igračaka. Dobre igračke, kao što su recimo kućice za djevojčice, ne daju odgovor, već one potiče pitanja i mogućnosti za njihovo rješavanje.
Stoga je potrebno djeci kupovati igračke primjerene za njihovu dob kako bi polako, ali sigurno usvajali nove vještine.

Vezanje djece za igračke

Djeca se ponekad jako vežu za neku igračku. Mala djeca razgovaraju s igračkama, govoreći u njihovo ime, što treba ozbiljno shvatiti. Nekoj djeci posjedovanje određenih igračaka, koje za njih imaju posebno značenje, pomaže da se smire i osjećaju sigurnijim. To, osim naprimjer mede, može biti dekica iz ranog djetinjstva ili neki drugi predmet za koji su se vezala pa čak obuća ili odjeća.

mekane_igracke_3

Takvi predmeti za njih imaju simboličko značenje. To ne smijemo olako shvatiti, ne smijemo ih zbog toga zadirkivati ili im to onemogućavati. Dijete će s vremenom samo ostaviti tu igračku kad bude spremno i nije potrebno da mu je na silu pokušamo oduzeti.

Prečitajte više o tvrtki i proizvodima Trunki.