Kućice za djevojčice su mnogim djevojčicama omiljena igračka

Djevojčice obožavaju fantazijsku igru. Često maštaju o raznim drugim ulogama pa se često vole igrati i glumiti da su kuharice, doktorice, princeze i sl. Vole maštati o drugim svjetovima, kraljevstvima, prostranstvima. A kućice za djevojčice im upravo to omogućavaju.Rade se uglavnom od drva ili plastike, a nerijetko dolaze i u kombinacijama ta dva materijala. Zbog vrlo dobre izrade ove kućice su dugotrajne i često mogu zadovoljiti potrebe nekoliko generacija djece.

Dijelovi

Kućice za djevojčice uglavnom dolaze u dva različita oblika. Mogu biti zatvorene ili poluzatvorene. Zatvorene su one koje se mogu u potpunosti tako sastaviti da svi dijelovi ostanu unutar kućice. Poluzatvorene imaju najčešće jednu stranu potpuno otvorenu koja se ne može zatvoriti. I jedna i druge sastoje se od mnogo različitih dijelova.

kucice-za-djevojcice-woodland-1

Riječ je o raznim figuricama koje predstavljaju stanovnike kuće. Osim njih, često se dobivaju i razni dijelovi namještaja, poput stolaca, stolova, kreveta i svega ostalog što se može pronaći u pravoj kući. Neki od modela se mogu i rastaviti pa primjerice dio krova se može skinuti, okrenuti i pretvoriti u funkcionalnu terasu ili vrt.

Ono što krasi svaku ovakvu kućicu je razina detalja koji ponekad naprosto fasciniraju. Svaka figurica je detaljno obojana, svaki komad namještaja pa sve do svih ostalih stvari u kućici. O količini detalja dovoljno govori činjenica da ćete sve odmah prepoznati, odnosno točno ćete znati što koji komad predstavlja. To su zaista fantastično izradžene drvene igračke. Modeli se razlikuju po broju dijelova od kojih su sastavljeni pa kod onih nešto skupljih uz njih ćete dobiti jako puno sitnih komada. Zatvoreni oblik kućica je stoga odličan izbor jer se svi dijelovi lako čuvaju unutar kućice pa ju je lako prenositi bez straha od gubitka dijelova.

kucice-za-djevojcice-woodland-3

Tržište

Kućice za djevojčice moguće je pronaći u raznim trgovinama, no često ih zbog veličine i puno mjesta koje zauzmu nema jako puno za odabir. Stoga ne bi bilo loše pogledati i online ponudu jer mnoge Internet trgovine imaju dosta veliki asortiman. Na slikama su uvijek detaljno prikazani svi dijelovi tako da unaprijed možete točno znati što ćete sve dobiti u kompletu. Bez obzira odlučite li se za zatvoreni ili poluzatvoreni model kućice, vaša djevojčica će zasigurno uživati u igri.

Društvene igre prate civilizaciju od samih početaka. Oduvek smo ih igrali. A da li smo se zapitali odakle vode poreklo i čemu su služile? Čitajte više …