Zašto curice obožavaju Barbie igrice?

Rijetke su stvari u današnjem svijetu, koje traje više od godine ili dvije – tehnologija ide dalje, pa tako svakog dana dobijemo na tržište nešto novo. Ali ipak, neke stvari ostaju – bile su prije deset ili još više godina i postoje još danas. Pitate se koje?
Vjerojatno mnogi roditelji poznaju Barbie, curicu, o kojoj se može vidjeti bezbroj prekrasnih crtića. Te crtiće najviše gledaju malene curice, djeca, a ponekad se pronađe i kakav dječak, koji ne može zatvoriti televizora ili računalo, jer se mu taj lik tako jako sviđa.
barbie_igrice_3
Ali kako smo već rekli, tehnologija ide dalje i sa njom i ovaj lik – jer se djeca sve više vole baviti sa računalima, a sve manje se igraju u svojim sobama sa prijateljima, počele su se stvarati mnoge Barbie igrice. Najviše ih igraju curice, a zašto je tome tako, pročitajte u nastavku.

Zašto su Barbie igrice tako voljene?

Ako imate dijete i ono je dečko, onda ste mu vjerojatno jako brzo kupili neku loptu – ili za košarku ili za nogomet. Sve to iz razloga, jer tata obožava koji od tih sportova, pa zašto onda ne bi bilo tako i sa njegovim djetetom.
Vrlo slično je i kod curica – mama se vole šminkati, mame vole na sebe stavljati parfem i ostale stvari, koje ih naprave lijepe i zanimljive. Iz tog razloga, prije ili kasnije se dogodi, da i njihova mala curica stavi na sebe šminku, napravi si frizuru ili nešto slično.
barbie_igrice_9
Takav je život – neke to počnu raditi prije, druge malo kasnije, ali sve one mogu to raditi i na kompjuteru, gdje se djeca zadržavaju jako puno i prije ili kasnije nalete i na igrice, kao što je Barbie.
To su igrice, koje možete potpuno besplatno dobiti na različitim hrvatskim ili tuđim stranicama, možete odabrati koju želite, ne treba vam ništa namještati na vaš kompjuter – svega nekoliko jednostavnih klikova i već je tu zabava za vaše dijete.
barbie_igrice_8
Barbie igrice omogućavaju stvarno čuda – glavni lik se može oblačiti i skidati, možete ga voziti na šetnju, ga hraniti i sa njime raditi bezbroj drugih stvari, koje si zamislite i koje vam određena igrica dopušta!
Jer je to sve skupa tako jednostavno, djeca to sve skupa tako jako volje – ali ovdje dolazi još pitanje – dali je to za njih dobro, da igraju sve te igrice?

Koliko minuta ili sati na dan?

barbie_igrice_10
Neki roditelji su mišljenja, da kompjuter za malu djecu nije baš najbolji, ali to vjerojatno i nije istina – djeca na takav način razvijaju svoj mozak, razvijaju svoju osobinu, razvijaju samog sebe, ali jako je važno, da znate gdje je granica između onoga, kad je igranje igrica dosta i kad je toga previše – zato roditelji, nikad djecu nemojte puštati satima i satima za kompjuterom, oni i baš nemaju smisao za minute i satove – dozvolite im malo zabave, ali nikad u tome ne pretjerujte!
barbie_igrice_11
Znači, ako ćete vi bisti dovoljno pametni i imati na očima, što vaša djeca rade, onda će to sve skupa njima koristiti, ako ćete ih prepustiti samim sebi, to nikako neće biti dobro – ali tako je i u realnom životu, ipak su oni samo djeca, još uče i rastu – pomognite im u tome!